top of page

En stor hundemann til minne - Roar Antonsen

Oppdatert: 22. des. 2018

Så trist, alltid så trist når noen går bort og når det skjer i ung alder, så føles det enda værre. I går kom beskjeden om at Roar var gått bort. Roar hadde slitt med sykdom i en lengre stund og vi visste alle hvor fæl utgangen ville være – ingen vei utenom, dessverre.

Jeg ble kjent med Roar og Lobo i 1979 da de begynte i klubben. Roar ble raskt en aktiv medlem i klubben og han var aktiv på treninger og konkurranser innenfor brukshundsporten. Alle kjente etter hvert Roar og Lobo, gode resultater kom på løpende bånd. Roar og Lobo kom raskt opp i klasse A og han representerte Norge flere ganger i Nordiske mesterskap og Nordkalottmesterskap. Hans første Nordiske mesterskap var i 1983. Han og Ingvård reiste fra klubben, som to av de tre representantene fra Norge. I 1985 ble Norgesmesterskapet for brukshunder arrangert for første gang i Nord-Norge av klubben, og her var Roar og Lobo selvfølgelig med i gruppe rundering. Her ble de kåret til Norgesmestre, de andre to på pallen var klubbkamerater, Aage og Odd Arne. Samme år ble også Roar kåret til årets idrettsnavn i Fremover.

Roar og hans klubbkamerater reiste Nordkalotten rundt og deltok på brukshundkonkurranser på 80-tallet og havnet ofte på toppen av premiepallen.

I tillegg til å være aktiv utøver var Roar også aktiv på instruktørsiden – mange har fått god opplæring av Roar opp gjennom årene, han var en god og rolig lærer og hadde alltid en løsning for de som trengte hjelp og han så alle som var tilstede.

Roar deltok også som aktiv hundefører og instruktør innenfor redningshundene, etter hvert som årene gikk ble det redningshundene som Roar brente mest for og her var han en stor ressurs både som hundefører og instruktør.

Jeg var i flere år med på dressurkursene som klubben arrangerte, Roar som instruktør og jeg som hjelpeinstruktør. Det var noen lærerike år som hjelpeinstruktør med Roar i førersetet. Føles som det var i går, men det var faktisk tidlig på 80-tallet……

Vi har mistet en stor hundemann og våre tanker går til Anne og barna. Vi lyser fred over Roars minne.


-Oddgeir

109 visninger

Siste innlegg

Se alle

Julecup 2023 Rallylydighet

Lover masse gøy og God julestemning Mer info finner du her : Julecup 2023 | Facebook

bottom of page