Julecup i rallylydighet

Tradisjon tro arrangerte rallygruppa i Narvik Hundeklubb julecup mandag 30. november 2020. Dommer og arrangør denne gangen var Ole Nergaard.

Med julemusikk i bakgrunnen og god stemning, var det tid for briefing i klasse 1.

Det ble nok et aldri så lite sjokk for alle når det plutselig var dukket opp fem skilt som ikke finnes i rallylydighet, men disse ble selvfølgelig nøye forklart, og alle utførte dem med glans!

Første uvanlige skilt var "180 grader høyre - 180 grader venstre - 90 grader venstre". Her var det lett for å bli mye surr, men det gikk bra med alle.

Skilt nummer 5 var ikke en vanlig "dobbel slalåm", men her dukket det også opp at føreren måtte synge en julesang. Her fikk vi alle høre mange fine strofer, og trent opp lattermusklene - kanskje vi har noen nye sangstjerner i klubben? Det var også artig å se hvor god kontakt det oppstod mellom hund og fører i denne øvelsen.

I rallylydighet starter man med 200 poeng, og får poengtrekk for feilene man gjør. På dette skiltet var det ikke mulig å få minuspoeng, men opptil fem plusspoeng (stilpoeng).

"8-tall fristelse" er et fryktet klasse 2-skilt, men ikke i dag. Her var det nemlig lov til å leke og gi godbit til hunden, så lenge man befant seg innenfor det markerte området.